Over Culturele daguitstap Mechelen

01 jun

Culturele daguitstap Mechelen

Samenkomst zaterdag 1 juni 2024 om 8:15 u. Gemeentehuis Aalter
Deelnameprijs: 
€ 65 per volwassen DF-lid € 40 Jongeren t.e.m. 18 jaar en houders van studentenkaart (na 15 mei wordt het € 70 en € 45).
Niet-leden betalen € 75 (na 15 mei € 80)
Inschrijven: liefst vóór 15 mei bij Joan Stevens e-mail: joan.stevens@outlook.be sms of telef.: 0475/41 17 75
Betalen: op rekening Davidsfonds Aalter BE60 8900 2432 1870
De drank bij de lunch is niet inbegrepen

zaterdag 1 juni 2024 van 08:15 uur tot 21:00 uur

Onze traditionele daguitstap is een voltreffer met een bezoek aan Mechelen, een wereldstad in zakformaat met talloze historische en andere pareltjes in handbereik. Een stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en een bruisende sfeer. Mis dze unieke gelegenheid niet om enkele hotspots van deze stad te bezoeken.
Bij aankomst strekken wij even onze benen uit en bezoeken wij de historische bibliotheek gelegen in het gerenoveerd predikherenklooster. Meteen genieten wij hier van een ochtendkoffie en begeven wij ons vrijelijk in de bibliotheek. 
Ons volgend doel is de oude brouwerij Lamot aan de haverwerf en de vismarkt gelegen. Daar gaan wij aan boord voor een rondvaart in Mechelen vanop de Dijle.
Hierna wandelen wij naar brouwerij het Anker, vermaard voor zijn Gouden Carolus, Hopsinjoor en zelfs zijn eigen single malt whisky. 
In dit aangename kader van de brouwerij zelf genieten wij van onze lunch (Vlaamse stoverij bereid met Gouden Carolus Classic, witloofslaatje, knapperige frietjes met mayonaise en dan huisgemaakte rijstpap met Belgische Saffraan uit Morkhoven. 
Na de lunch worden wij verwacht aan het Schepenhuis in hartje Mechelen vanwaar we verder gegidst worden doorheen het Machtig Mooie Mechelen langs imposante stadspaleizen, historische kerken, Sint-Romboutskathedraal en pittoreske stadsgezichten. De stadsgidsen zullen via hun verhalen figuren zoals Margaretha van Oostenrijk en keizer Karel V tot leven brengen.
Nadien is er nog even een vrij moment waarin ieder op zijn manier verder kan genieten van Mechelen en eventueel nog iets kan gaan nuttigen.
Om 19:15 verzamelen wij aan de Veemarkt en keren terug naar Aalter alwaar wij omstreeks 21:00 u. aankomen.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurOntspanning & OntmoetenReligie & ZingevingArchitectuurBeeldende kunstDagevenementLokaalCultuurBezoek met gidsWandeling met gidsdaguitstapCultuurregio GentMechelen